Husk dette når du bytter oljefilter

 

Skrufilter kan forveksles!

Mange skrufilter, eller påskruingsfilter, kan se svært like ut. Det er derfor viktig å ikke la seg friste til å bytte til et som bare ser likt ut som det som allerede sitter i bilen.

Selv om det nye oljefilteret har like ytre dimensjoner og passende gjenger kan det være ulikt det gamle. De indre komponentene kan være forskjellige. Ofte er det typen ventil som varierer. Er du usikker, dobbeltsjekk alltid spesifikasjonene til ditt kjøretøy. Sjekk deretter produsentens katalognummer.

 

Store forskjeller på kvalitet - kjøp merkevare!

Oljefilteret er svært viktig for å holde motoroljen så ren som mulig. Dermed også motorfunksjonen. Det er derfor viktig å velge kvalitet.

Hva er så forskjellen på gode og dårlige oljefilter?

 

  • Enklere oljefilter har ofte lavere kvalitet på tilbakerenningsventilen. Dette medfører slapphet i ventilen som deretter kan føre til lekkasje.
  • Papirkvaliteten er vesentlig dårligere i et billigfilter. Dette går ut over kvaliteten på filtreringen og levetiden til oljefilteret.
  • Kvalitetsfilter vil i større grad sikre at uønskede partikler ikke unnslipper og således at kanalene for motorolje ikke blir tette.
  • Kvalitetsfilter har en bedre bypass-ventil som i større grad hindrer at skitten olje renner tilbake i motoren.

(Kilder: NAF, Wix Filters)

Se alle oljefilter her!

Dinebildeler.no – hvis bilen fikk velge.